Als alles goed verloopt is vandaag, 2 april, de bouw gestart van onze tijdelijke loods bij halte Jollenpad aan de Jachthavenweg in Amsterdam Zuid. Als deze loods gebouwd is kunnen wij onze lijn weer gebruiken vanaf het Jollenpad naar de Parklaan in Amstelveen. Het doel is om weer te gaan rijden op onze lijn vanaf het eerste weekeind van juli.

Zodra de loods af is gaat er op zondagen vanaf het Haarlemmermeerstation een speciale (museum)pendelbus rijden. Deze pendelbus rijdt tussen het Haarlemmermeerstation en halte Jollenpad. De haltes Jan-Wilsbrug (Olympisch stadion) en IJsbaanpad (Olympic Hotel / Schinkeleilanden) blijven gedurende deze tijd vooralsnog buiten gebruik tenzij er een andere oplossing gevonden wordt om ook deze haltes te kunnen bedienen.

Tijdens de bouw zal het verkeer op het Pramenpad, Skûtjespad en op de Jachthavenweg mogelijk enige hinder ervaren van de werkzaamheden. Ook wordt voor de duur van de tijdelijke bebouwing de Jachthavenweg Oost eenrichtingsverkeer. De verwachting is dat dit vier (4) jaar gaat duren, maar uitloop is niet uitgesloten. Het fietspad blijft, zoals het zich nu voordoet, ongehinderd.

Voor meer informatie vanuit de Gemeente Amsterdam, zie deze pagina.