Electrische Museumtramlijn Amsterdam

lijn 30
home > nieuws

Extra perron bij halte Parklaan

Vanwege de verbreding van de rijksweg A9 rijden we tot de Parklaan in Amstelveen, waar een halte en passeerspoor zijn aangelegd. Maar het bleek toch niet goed te functioneren. Daarom hebben we nu een extra perron aangelegd, waar de passagiers kunnen uitstappen en een paar minuten later weer op de vertrekkende tram kunnen instappen. De laatst aangekomen tram blijft dan uit de weg van de vertrekkende - en de dienstregeling komt minder makkelijk in de knoei. (30-04-2022)

Overeenkomst met gemeente voor nieuwe huisvesting

Vrijdag 3 december 2021, na zo’n tien jaar discussiëren, hebben wethouder Van Doorninck, stadsdeelvoorzitter Capel en onze bestuursleden de overeenkomst getekend die moet leiden tot onze nieuwe huisvesting op het Havenstraatterrein. We zullen 1400 m2 hebben voor o.a. stalling en werkplaats. Een deel van het projectplan moet nog nader worden uitgewerkt, met name waar het gaat om de precieze uitvoering. Er wachten nog veel werkzaamheden, zoals bodemsanering en een ingewikkelde bouw. De planning is dat het geheel, met 500 woningen, bedrijfsruimten en een basisschool, in 2026 wordt opgeleverd.

Rijen voor de Open Monumentendagen

Gemeente Amsterdam had ons dit jaar weer verzocht het Haarlemmermeerstation beschikbaar te stellen voor de Open Monumentendagen op 11 en 12 september. Het was mooi weer, de coronaregels werden wat soepeler, dus de mensen hadden er wel zin in. Doordat onze buren in het voormalige Huis van Bewaring ook als monumentlocatie open waren, en doordat we juniorgidsen hadden, was er veel belangstelling en moest men in de rij: 750 personen kwamen in totaal langs. Dank voor uw bezoek! (15-09-2021)

Bijzonder verhaal: 600 kinderen gered van de nazi′s

We hebben twee dagen ritten gemaakt voor het Verzetsmuseum om te verhalen over Henriëtte Pimentel die o.a. met behulp van de trams van lijn 9 zo′n 600 joodse kinderen uit handen van de nazi′s wist te redden tijdens WO2. Als de tram aan de halte stond, liet ze net uit het zicht van de Duitse wachten aan de overkant de kinderen uit haar crèche verdwijnen. Ook enkele van die kinderen van toen reden mee en vertelden hoe zij na deze bijzondere ontsnapping hun leven hebben geleefd. (30-07-2021)