Electrische Museumtramlijn Amsterdam

lijn 30
home > nieuws

Steun de petitie, behoud de museumtramlijn

Zoals u wellicht heeft gelezen, zal volgens plannen van de gemeente nieuwe huisvesting worden gebouwd op het terrein waar nu nog onze trams een onderkomen vinden. Alternatieven zijn niet aangeboden, zodat de toekomst van historisch erfgoed er somber uitziet. U kunt uw steun betuigen in onze strijd voor behoud van deze mooie en historische trams. Ga naar https://museumtramlijn.petities.nl

Werkzaamheden in uitvoering

De werkzaamheden t.b.v. het verbreden van het fietspad terzijde van de museumtramlijn onder de snelweg A10 ondervinden aanzienlijke vertraging. Men houdt er nu rekening mee, dat deze pas tegen september zullen zijn voltooid. Ondertussen rijden we niet verder dan het IJsbaanpad, en als aanvulling een aparte dienst door de stad naar Artis, vanaf het Haarlemmermeerstation.

Historische trams kriskras door de stad

De vereniging voor kunst & cultuur, historie & architectuur Ons Amsterdam organiseert deze week een aantal zeer snel volgeboekte ritten kriskras door Amsterdam met onze museumtrams. De deelnemers boffen natuurlijk extra met het prachtig zomerse weer. Wij hebben bovendien de gelegenheid uitleg te geven over wat we doen, het materieel waarmee we rijden en het tramnet. Daarnaast worden bijzonderheden verteld over de straten, de bebouwing en de omgeving waar de trams langs rijden. (18-04-2018)

Voortbestaan museumtramlijn in gevaar

Op 15 maart heeft de gemeenteraad van Amsterdam ingestemd met een gewijzigd bestemmingsplan voor het z.g. ″Havenstraatterrein″. Voortkomend uit de urgentie om te voorzien in de bouw van extra woningen, zal het terrein volgens de plannen van B&W bouwrijp worden gemaakt, na een eventuele beroepsprocedure, eind 2018. In de plannen is geen ruimte gereserveerd voor de stalling en exploitatie van onze museumtrams. Wij berichten u hier later meer over. (16-03-2018)