Electrische Museumtramlijn Amsterdam

lijn 30
home > nieuws

Aperitivo 586

Een reclame opdracht deed onze gelede tram 586 tijdelijk veranderen in een advertentietram voor het Italiaanse drankje Crodino. Genodigden konden tijdens enkele ritten op 24 en 25 juni kennis maken met het product. Omdat de museumtramlijn geen subsidies ontvangt, zijn dit soort opdrachten meer dan welkom. Met dank aan Ben Sjoukes voor de foto′s.
meer foto′s

RET 507

Deze Rotterdamse tram staat al een tijdje in de werkplaats. Het interieur, en dan met name het lakwerk, wordt opgeknapt. Daarnaast zal de wagen binnenkort nieuwe stofafdichtingen om de draaipunten van de draaistellen krijgen, waarvoor de wagen even gelicht dient te worden.

vorderingen aan GVB 665

Het aansluiten van de gereviseerde weerstandsrekken werd opgevolgd door metingen. Daaruit kwamen een aantal aansluitfouten tevoorschijn, die gerectificeerd werden; een tijdrovende klus! Het is vrij zeker dat we binnenkort de eerste testritten met de 665 kunnen uitvoeren.

Testrit in de Ferdinand Bol

Dinsdag 11 april is op het vernieuwde spoor in de Ferdinand Bolstraat proefgereden. Naast de GVB bovenleidingwagen en een combino reed ook museumwagen 307 mee om de bestrating en de bovenleiding te testen.
meer foto′s