logo

Electrische Museumtramlijn Amsterdam

home > dienstregeling > evenementen > Afscheidsritten 11G en 12G
11G tram 908 in originele kleuren, foto R. den Hartog.

Afscheidsritten 11G en 12G

De Electrische Museumtramlijn Amsterdam organiseert afscheidsritten van de 11- en 12G-trams.

Op zaterdag 18 september 2021 zullen diverse 11- en 12G-trams (sommige voor het laatst) publieksritten uitvoeren op het Amsterdamse tramnet.

Onder andere de kersverse museumtrams 820 en 919 zullen samen met enkele GVB wagens meerijden. Er wordt om 10.00 uur gestart op vier eindpunten van het Amsterdamse tramnet. U kunt kiezen uit de volgende startpunten:

  • Station Sloterdijk
  • Diemen de Sniep
  • Osdorp de Aker
  • Azartplein

Door de coronamaatregelen gaat de verdeling per tramwagen via inschrijving. Zomaar opstappen of wisselen van tramwagen is helaas niet mogelijk.

Op het programma staan diverse ontmoetingen tussen de tramwagens en ook zullen alle tramwagens de genoemde startpunten aandoen, maar steeds in wisselende volgordes. Dus tramwagen A gaat eerst van Sloterdijk, doet tijdens de ritten Diemen, de Aker en Azartplein aan en eindigt weer op Sloterdijk. Tramwagen C start in Diemen, doet de Aker, Azartplein, Sloterdijk aan en eindigt weer in Diemen. Enz. enz. voor de andere wagens.

Ook zullen er tijdens de ritten en ontmoetingen, fotostops worden gehouden, maar dit is geheel afhankelijk van het overige tramverkeer en calamiteiten. Wij gaan u een leuke afscheidsexcursie bezorgen. De ritten zullen rond 15:00 eindigen, zoals gezegd op de startpunten. De excursie onderweg verlaten kan natuurlijk altijd. We proberen in het midden van de excursie een plek aan te doen waar toiletten aanwezig zijn.

Kosten van de excursie zijn € 11,12 per persoon. Dit bedrag is symbolisch bedoeld en de opbrengst komt geheel ten goede aan de museumtrams.

Aanmelden kan .

  • Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, zal de volgorde van aanmelding bepalen of het startpunt nog beschikbaar is.
  • Er zijn geen staanplaatsen beschikbaar en in de trams is nog altijd een mond/neus-masker verplicht vanwege de coronamaatregelen.
  • Na aanmelding krijgt u de gegevens rond de betaling en of het door u gewenste startpunt beschikbaar is.
  • Na ontvangst betaling ontvangt u een deelnamebewijs.
Dus stuur met vermelding van uw naam, het gewenste startpunt, aantal personen (incl. de overige namen bij meerdere personen), telefoonnummer en eigen e-mail adres.

We zien u graag op zaterdag 18 september 2021!

12G tram 820 in recente kleuren, foto W. van Beek.