logo

Electrische Museumtramlijn Amsterdam

lijn 30

Tramrit met een historische tram

De conducteur fluit af en de bestuurder zet de tram in beweging. Eenmaal onderweg komt de conducteur langs om u een kaartje te verkopen. Dan stopt de tram bij een overweg, de conducteur stapt uit met de rode vlag om het verkeer tegen te houden, na het passeren van de overweg stapt de conducteur weer de tram in en geeft de bestuurder een signaal dat hij weer veilig binnen is

Acties voor behoud Museumtramlijn

De gemeente Amsterdam heeft woningbouw gepland op het terrein waar wij veel van onze activiteiten uitvoeren. Wij werken hard aan een oplossing om de bedrijfsvoering van de Museumtramlijn niet in gevaar te laten komen. Daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken.

Behalve vriend of donateur worden, kunt u ons ook ondersteunen door de online petitie te tekenen die een buurtbewoner is gestart om ons te helpen dit culturele erfgoed te behouden.

Alle publiciteit in de media heeft er ook toe geleid dat Carla Dik-Faber van de ChristenUnie in de Tweede Kamer vragen heeft gesteld aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Inmiddels heeft minister Van Engelshoven deze kamervragen beantwoord.

De gemeenteraad van Amstelveen heeft unaniem een motie aangenomen met de oproep aan het college zich in te zetten voor het behoud van de Museumtramlijn en de historische trams.

Verbreding fietspad onder de viaducten A10 zuid

De gemeente Amsterdam werkt tot in de zomer 2018 aan de verbreding van de onderdoorgang van de A10. Het Piet Kranenbergpad is daar veel te smal voor fietsers en voetgangers in twee richtingen.
Deze werkzaamheden zijn zeer ingrijpend en hebben tot gevolg dat zowel het fietspad als de spoorlijn is gestremd. In het rijseizoen 2018 (vanaf eerste Paasdag, 1 april) rijden wij daarom vooralsnog een aangepaste dienstregeling.

 • 465

  GVB465 en WstW2614 Haarlemmermeerstation

 • 464-465 stad

  GVB464 en 465 Plantage Parklaan

 • 816-2614

  WstW2614 en HTM816 Bovenkerk

 • tourist tram lijn 20

  GVB465 Tourist Tram lijn 20

 • 20-465

  NBM20 en GVB465 Van Nijenrodeweg

Beleef het gevoel van toen in een museumtram.

Een rit maken kan op het stadnet in Amsterdam of op een deel van de museumtramlijn, tussen het Haarlemmermeerstation en halte IJsbaanpad.

Het rijseizoen volgens dienstregeling loopt van april tot en met oktober.

De museumtrams zijn te huur, elke dag het hele jaar door, voor een rit op de Museumtramlijn of op het stadsnet in Amsterdam.

De museumtramlijn wordt gerund door vrijwilligers.


Maak kennis met de
Electrische Museumtramlijn Amsterdam

drie-asser